söndag 5 maj 2013

Färska örter och fåglar

 
 
 
 
Solen skiner i Oslo, det är en varm och fin vårdag.

Jag vaknade med världens huvudvärk imorse och värken vill inte släppa.
Tar mig en liten vilopaus i sängen och tittar ut på solen istället. Konstaterar och lägger på minnet att vara tacksam för alla dagar när jag är frisk och mår bra. Jag ska också tänka mer på att uppskatta det lilla i vardagen och vara glad för dagar där allt rullar på bra. Små saker som jag lätt glömmer och kanske inte värdesätter så högt eller tar för givet men som kanske ändå är det viktigaste för att jag och hela familjen ska må bra.

 
I veckan har jag köpt färska örter, timjan, rosmarin och oregano. För mig är det lyx att laga mat med färska örter och toppen i marinader nu när grillsäsongen tar fart.
Det bästa med värmen (som snart kommer) är att kunna odla dem ute och gå ut och klippa av några kvistar för att slänga ihop något gott.

Jag är väldigt förtjust i fågeltemat som är populärt just nu. Små söta ljuskoppar och porslinsfåglar blir ett fint blickfång på en ljusbricka. Så smidigt och så lätt att byta ut det som finns på brickan efter säsong, känsla och humör. Jag hittade Voluspas fina doftljus Laguna som doftar lagom vår och blommor. Areawares lite svängda ljusstake är väldigt häftigt.
Nu är det härligt ljust på kvällen men man kan ändå tända ljus tycker jag.
 
 

 
 
 
Lite senare idag ska jag hämta mina föräldrar på busstationen. De kommer för att hälsa på några dagar och för att passa barnen. Imorgon bär det iväg till Barcelona för mig och C.
 
Yohoo!
 
Fin söndag!
 

9 kommentarer:

 1. Exakt så tänkte jag nu när jag var sjuk, att jag verkligen ska vara tacksam över de dagar man mår bra och är frisk och uppskatta det lilla i vardagen!
  Krya på dig!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vet oftast inte vad man har förrän det är borta eller förändras ..... dumt!
   Tack!
   Kram Frida

   Radera
 2. Hej =) fin blogg, hitta hit genom annan =) hit kommer jag flera ggr och läser.
  Hoppas du får en bra kväll.
  / My two pennies worth

  SvaraRadera
 3. Hoppas du kryar på dig snabbt och att ni får en
  underbar resa. Bara att njuta ;)
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Mysig blogg och kloka tankar! Att vara tacksam för det lilla i livet är en stor del i att finna lycka tror jag. Kram!

  SvaraRadera
 5. Du har verkligen fått det fint på din bricka! Enkelt men snyggt är ju det bästa:) Vad tråkigt med huvudvärk, men jag ser på datumet att du nog förhoppningsvis mår bra och är i Barcelona nu - vilken lyx!:) Kanske får vi se fina bilder sedan här då?:)

  Jag blev ju svårt sjuk efter att min son föddes och helt plötsligt blev livet helt förändrat, inte bara för mig utan för familjen. Det har varit och är fortfarande en stor sorg att livet inte blev som jag/vi önskade och planerade. Ibland så önskar jag att alla som har hälsan förstår vilken oerhört stor sak det är, vilken makt över sitt eget liv man har när man är frisk! Men så är det ju, man måste nästan bli sjuk själv innan man verkligen uppskattar det "friska" livet. Tycker att det är fint och klokt att du reflekterar!

  Hoppas nu att ni har en underbar resa! Kram//tanja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanja, sitter på en tapasbar i Barcelona & läser ditt inlägg. (Har på mig klänningen som jag hittade genom din blogg, måste betyda ngt!) Du har helt rätt & det är viktigt att tänka till & reflektera över sitt liv, ta ansvar, vara tacksam & ta hand om & vårda det man har. Just nu är jag nog inne i en period när jag funderar mycket & kanske tom tvivlar på mina förmågor, gör jag så gott jag kan osv! Det är väl så att man har perioder när man har svårare av olika anledningar att skaka av sig det som kan anses som "lyxproblem". Blir ledsen av att höra att du är sjuk. Du är en otrolig människa, kvinna & en fin förebild! Ta hand om dig! Stor kram Frida

   Radera