torsdag 27 juni 2013

Krabbfiske

Så hittade vi äntligen vår närliggande strand vid Oslofjorden. 20 minuters promenad från oss, ned för en brant backe, ligger en liten mysig vik. Fint iordningjord med sandstrand, toalett och hoppbrygga. 
Barnens nya stora intresse ( och mitt med ) är att fiska krabbor. Faktiskt är det lugn för själen att fokusera på fisket. Att finna de största hålorna där de gömmer sig. Att finna de störta blåmusslorna som agn och att fånga de största krabborna! Här finns det gott om dem! 


Stora busen har inte längre lust att gå till barnehagen, vilket jag faktiskt förstår. För vem vill det när man kan ta sommarlov och bara göra precis vad man vill? 
Vädret har inte varit det bästa hitintills. Såhär såg det ut när vi fiskade krabbor härom dagen, påklädda för att tåla vind och regn. 

Igår ösregnade det hela dagen. Idag är det mulet och grått. Kanske kan vi gå en tur till stranden ändå för det är ju så mysigt. Men först packa väskan för en tur till Strömstad imorgon. 

Fin dag till alla! Hoppas ni har fint väder! 

8 kommentarer:

 1. Så mysigt med krabbfiske, det var länge sedan vi gjorde det. Vädret här hos oss är verkligen varierande, ena stunden strålande sol och jätte varmt sen ösregn. Men nästa vecka börjar jag min semester och då vänder det ;) ;)
  Ha en fin kväll ! Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret är precis likadant här!
   Önskar dig en fin semester!
   Kram Frida

   Radera
 2. Ser härligt ut!

  Jag hade inte heller gått till dagis. Det måste vara mycket mysigare att få hänga med dig.

  Kramar!!!

  SvaraRadera
 3. Å vad roligt. Älskar havet. Kram.

  SvaraRadera
 4. Mysigt det skulle mina killar gillar, på Öland får vi bara minifiskar...kram Diana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att fiska är inte så dumt det heller! Det drömmer min äldsta bus om! ;)
   Kram Frida

   Radera